Kyllingcurry med søtpotet

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Prøv en curry uten karri. Dette er en deilig, varmende gryte med aner i Karibien. Vi har brukt kylling lårfilet, som er saftig og mørt, og tåler lang varmebehandling uten å bli tørt. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 50 g frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ss malt spisskummen
  • 0,5 dl olivenolje
  • 600 g kylling lårfilet
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 700 g søtpotet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 200 g aspargesbønner
  • 0,5 potte frisk mynte
  • 0,5 potte hakket frisk koriander

Slik gjør du

  1. Hakk løk, hvitløk, ingefær og chili og ha det i en hurtigmikser sammen med tomatpuré, koriander, spisskummen og olje og kjør det til en jevn pasta.
  2. Skjær kyllingkjøttet i biter.
  3. Varm en stekepanne med høye kanter og tilsett krydderpastaen. Fres i 3 minutter under stadig røring. Tilsett kyllingbiter og fres videre i 3 minutter til kyllingen har skiftet farge.
  4. Tilsett kokosmelk og hønsebuljong. Kok opp og senk varmen. La alt småkoke i 5 minutter.
  5. Kutt søtpotet i biter på størrelse med kyllingbitene og ha dem i gryten. Kok videre i ca. 10 minutter, til søtpotetene er møre.  Rør om av og til. Smak til med salt og pepper.
  6. Rens aspargesbønner og bland dem i gryten noen minutter før servering. Dryss over grovhakket mynte og koriander.

Server med godt brød.