Kylling- og pastasalat med pesto

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pastasalat med deilig pestodressing, fargerike tomater og saftig kylling. Perfekt sommermat til sene kvelder på terrassen eller når du skal ha med noe godt til sommerfesten.

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. kyllingfilet (eller rester av grillet kylling)
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 båter revet hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss soyasaus
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 3 ss grovhakket frisk basilikum

Pastasalat:

  • 200 g pasta
  • 250 g cherrytomat , gjerne i forskjellige farger
  • 1 pk babyspinat (á 65 g)
  • 2 ss ristede pinjekjerner

Dressing:

  • 2 ss pesto
  • 1,5 dl crème fraîche lett, 18 %

Slik gjør du

  1. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i 2 minutter på hver side i middels varm panne med olje eller margarin. Ha i revet hvitløk. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter. Sett kyllingfiletene til side for å avkjøle dem litt.
  2. Kok pasta i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Sil av vannet og avkjøl.  
  3. Bland sammen pesto og créme fraîche til en dressing. Vend den kokte pastaen i dressingen. 
  4. Riv kyllingen i strimler. Legg den tilbake i pannen og vend inn olje, soyasaus, limesaft og basilikum. Bland godt.
  5. Del tomater i to. Legg pasta, tomater og babyspinat lagvis på et stort fat. Anrett kyllingen over og dryss til slutt over ristede pinjekjerner. 

Server gjerne med godt brød.

 

Vi kan også anbefale pastasalat med spekeskinke eller en av de andre gode pastasalatene som vi har.