Hjemmelaget granola

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag din egen deilige, crunchy granola! Uunnværlig som topping på yoghurt eller kefir. Og prøv den på desserter, eller som dryss over kaker!

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g lettkokte havregryn , evt. store havregryn
  • 50 g solsikkekjerner
  • 50 g gresskarkjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g linfrø
  • 1 ts salt
  • 2 ss brunt sukker
  • 150 g grovhakkede mandler eller nøtter
  • 1 dl eplejuice eller annen fruktjuice
  • 2 ss nøytral nøytral olje
  • 100 g honning eller lønnesirup

Slik gjør du

Oppbevar granolaen i tette glass. Holdbar i minst 1 måned i romtemperatur.

Lager du mer enn én porsjon kan det være lurt å tørke med varmluft og på flere brett.