Gryterett med høyrygg

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bygg er det norske urkornet, og har blitt dyrket i Norge i over 4000 år! Sammen med langtidskokt storfekjøtt - for eksempel høyrygg - lager du en fantastisk smakfull og spennende gryte. Vi kan godt bli flinkere til å spise mer bygg, og en bra start er denne gryteretten. 

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g benfri høyrygg av storfekjøtt
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts fennikelfrø
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. fennikel
  • 400 g byggryn
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede tomater
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ss hakkede friske urter

Urtekvast:

  • 0,25 stk. purre
  • 2 stilker frisk timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 4 stilker frisk koriander

Slik gjør du

Server gjerne godt brød til.


bar

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn