Gryterett med høyrygg
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Bygg er det norske urkornet, og har blitt dyrket i Norge i over 4000 år! Sammen med langtidskokt storfekjøtt - for eksempel høyrygg - lager du en fantastisk smakfull og spennende gryte. Vi kan godt bli flinkere til å spise mer bygg, og en bra start er denne gryteretten.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g benfri høyrygg av storfekjøtt -
2 ss nøytral olje -
1 stk. løk -
3 båter hvitløk -
1 stk. rød chili -
1 ts korianderfrø -
1 ts fennikelfrø -
0,5 ts malt kanel -
0,5 ts kajennepepper -
2 stilker stilkselleri (stangselleri) -
2 stk. gulrot -
0,5 stk. fennikel -
400 g byggryn -
2 ss tomatpuré -
1 boks hakkede tomater -
0,5 stk. sitron -
2 ss hakkede friske urter
Urtekvast:
-
0,25 stk. purre -
2 stilker frisk timian -
1 stk. laurbærblad -
4 stilker frisk koriander