Eplekake i langpanne

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig eplekake er noe som blir tatt godt imot blant både store og små. Kaken passer utmerket å servere på dugnad eller i barnebursdag. Om høsten får du friske, sprø norske epler i sesong, som gjør kaken ekstra god på smak.

Ingredienser

20  porsjoner
  • ca. 800 g eple
  • saften av 1 stk. sitron
  • 500 g romtemperert smør
  • 450 g sukker
  • 8 stk. egg
  • 500 g hvetemel
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ss smør til langpanna

Topping:

  • 1 ss sukker
  • 0,5 ss malt kanel
  • 50 g grovhakkede mandler eller hasselnøtter

Slik gjør du

Server gjerne med litt krem eller vaniljeis.

Baker du ofte store kaker? Vi har flere gode skuffkaker eller langpannekaker.

bar