Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Blomkålsuppe

Ingredienser

porsjoner

Blomkålsuppe:

  • 1 stk. blomkål
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 8 dl vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning (evt. grønnsakbuljong)
  • 2 dl helmelk

Topping:

  • 6 skiver bacon , i små strimler
  • 2 stk. vårløk , i tynne skiver
  • 1 stk. baguette eller små baguetter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 356 kcal
Fett 14 g
Protein 16 g
Karbohydrater 38 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (25)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelaget blomkålsuppe tar nesten ikke lenger tid å lage enn å vispe sammen en posesuppe. Gevinsten du får ved å lage den selv, er den gode smaken. Toppet med litt sprøtt bacon kan den serveres som middag, eller som en deilig kveldsrett.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Blomkålsuppe:

  • 1 stk. blomkål
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 8 dl vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning (evt. grønnsakbuljong)
  • 2 dl helmelk

Topping:

  • 6 skiver bacon , i små strimler
  • 2 stk. vårløk , i tynne skiver
  • 1 stk. baguette eller små baguetter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 356 kcal
Fett 14 g
Protein 16 g
Karbohydrater 38 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Tilsett gjerne litt fløte eller crème fraiche for en fyldigere suppe. Revet parmesan smaker også utmerket til.

Server suppen med grove minibaguetter, eller hjemmelagde krutonger.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Suppe med tre teknikker

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11932, server:MP-PRD-WEB14 27.10.2024 21:33:20