Klassisk tilbehør

Det er noen retter som lever sitt liv uavhengig av trender og hva som er "hot" akkurat nå. Dette er klassiske retter som vi velger å bruke fordi vi vet at de er gode og alltid gjør suksess.

Hva er det som er trendy i år, hva skal jeg lage for å vise at jeg følger med på det som skjer på matfronten? Har jeg gått ut på moten hvis jeg bruker ruccula i salaten og hva gjorde man med all rucculaen før den ble så populær.....

Det kan  uten tvil være morsomt å følge med på hva som skjer på matfronten, lese i aviser og tidsskrifter, følge med på matprogrammer og hva kokkene foreslår. Men i vrimmelen av trender kan det være greit å ha litt basiskunnskap i bunnen, lære seg noen klassiske retter.

For når alt kommer til alt så har alle "nye" retter utspring fra klassiske retter og kjøkken. Ofte kombinasjoner av ulike retter og på tvers av matkulturer.

Rødvinssaus til biff eller lammestek er godt, fløtegratinerte poteter likeså. Prøv gjerne noe nytt, men vit at dette smaker alltid godt!