Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fastelavnsboller
De beste fastelavnsbollene er det barna som lager og serverer! Besøk matstart.no

Fastelavnsboller

Ingredienser

porsjoner

Av en porsjon deig får du 12 boller.

  • 100 g smør
  • 1 l hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 3,5 dl melk
  • 1 ts bakepulver
  • 50 g gjær
  • 1 stk. egg til pensling

Kremfyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 12 ss jordbærsyltetøy
  • 2 ss melis
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (14)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det er bare fastelavn en gang i året, så da må det være lov til å nyte noen fristende fastelavnsboller med både krem og syltetøy.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Av en porsjon deig får du 12 boller.

  • 100 g smør
  • 1 l hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 3,5 dl melk
  • 1 ts bakepulver
  • 50 g gjær
  • 1 stk. egg til pensling

Kremfyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 12 ss jordbærsyltetøy
  • 2 ss melis

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Når deigen eltes stiger temperaturen. Sjekk underveis slik at deigen ikke «går varm». Optimal deigtemperatur er mellom 24-26 °C, og deigen bør ikke overstige 37°C. Blir deigen for varm kan gjæren "dø", og deigen vil ikke heve som den skal. 

Fastelavsboller

Prøv gjerne oppskriften på svenske semlor også. De er kjempegode!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Gjærbakst – slik lykkes du

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB14 16.04.2024 17:16:46