Nugattisnurrer med appelsinglasur

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Nugattisnurrer er enkle å lage, de smaker supergodt og kan fort bli barnas nye favoritt på kakebordet. Appelsinglasuren bidrar med lit syrlighet som gjør dem enda mer uimotståelige.

Ingredienser

  • 1 kg hvetemel
  • 212 dl sukker
  • 112 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 50 g gjær
  • 1 stk egg
  • 6 dl melk
  • 150 g smør i terninger

Fyll:

  • 1 boks nugatti

  • 1 stk egg til pensling

Appelsinglasur:

  • 100 g melis
  • 2 ss appelsinjuice
  • 1 ts gul konditorfarge

Slik gjør du

1.       Bruk romtempererte ingredienser. Ha alt i en bakebolle, men hold av 1 dl melk og smøret til senere i elteprosessen.

2.       Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsettes melken litt etter litt. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate. 

3.       Tilsett smør og kjør deigen på sakte fart til smøret er blandet helt inn. Ha deigen i en stor bakebolle og dekk til med plastfolie. Sett til heving i ca. 1 time.

4.       Ha deigen på et melet bakebord. Kjevle den ut til 1 cm tykk rektangelformet leiv. Smør Nugatti i et jevnt lag over hele leiven.

5.       Rull leiven sammen til en pølse og skjær den i skiver. Plasser skivene tett inntil hverandre i en godt smurt langpanne. Dekk langpanna med et klede og etterhev i minimum 30 minutter.

6.       Pensle nugattisnurrene med sammenvispet egg og sett formen midt i ovnen på 200 °C i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.

7.       Lag appelsinglasur ved å røre sammen melis og appelsinjuice. Juster fargen med konditorfarge.

  1. Bruk romtempererte ingredienser. Ha alt i en bakebolle, men hold av 1 dl melk og smøret til senere i elteprosessen.
  2. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsettes resten av melken litt etter litt. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate. 
  3. Tilsett smør i terninger og kjør deigen på sakte fart til smøret er blandet helt inn. Ha deigen i en stor bakebolle og dekk til med plastfolie. Sett til heving i ca. 1 time.
  4.  Ha deigen på et melet bakebord. Kjevle den ut til 1 cm tykk rektangelformet leiv. Smør Nugatti i et jevnt lag over hele leiven.
  5. Rull leiven sammen til en pølse og skjær den i skiver. Plasser skivene tett inntil hverandre i en godt smurt langpanne. Dekk langpanna med et klede og etterhev i minimum 30 minutter.
  6. Pensle nugattisnurrene med sammenvispet egg og sett formen midt i ovnen på 200 °C i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.
  7. Lag appelsinglasur ved å røre sammen melis og appelsinjuice. Juster fargen med konditorfarge.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.