Chili con carne

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Chili con carne betyr chili med kjøtt. Chili con carne er ikke meksikansk mat. Dette er en rett som har basis i det meksikanske kjøkken, men som er ekte amerikansk, trolig fra Texas.

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 1 stk finhakket løk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 boks chilibønner
  • 1 stk rød paprika i biter
  • 1 stk grønn paprika i biter
  • 112 ts chilipulver
  • 12 ts malt spisskummen
  • 12 ts salt

Slik gjør du

  1. Ha margarin eller olje i en varm gryte. Vent til margarinen slutter å bruse, og brun kjøttdeig i to omganger sammen med løk, hvitløk og chili.
  2. Hell over hermetisk tomat og la det surre i 3-4 minutter.
  3. Bland inn chilibønner, paprika og krydder. La det koke et par minutter og smak til med salt.

Server gjerne gryteretten med salat og grove minibaguetter.

Liker du gryten litt ekstra hot? Ha i en til chili eller litt ekstra chilipulver.

Har du små kokker i huset? På MatStart kan barna enkelt lære å lage chili con carne.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.