Søsterkake

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Søsterkake er en kake med lange tradisjoner, og påstås å være den første gjærbaksten som kom til Skandinavia. Navnet stammer sannsynligvis fra den lille nederlandske byen Soest.

Ingredienser

8
Porsjoner
  • 3 stk egg
  • 5 ss sukker
  • 200 g smeltet smør
  • 50 g gjær
  • 1 dl lunken melk
  • 2 dl rosiner
  • 25 g grovhakkede mandler
  • 1 ts malt kardemomme
  • 375 g hvetemel

Pisket krem:

  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss sukker

Slik gjør du

1. Pisk sammen egg, sukker og smeltet smør. Rør gjær ut i lunken melk og hell den i eggemassen. Tilsett resten av ingrediensene og elt deigen til den er blank.

2. Smør en brødform (1,5 liter) med smør og dryss den med mel. Legg deigen i formen, dekk med et klede og la den heve på et lunt sted i en time.

3. Forvarm stekeovn til 200 ˚C og sett formen inn på nest nederste rille. Stek kaken i ca. 30 minutter.

4. Stivpisk kremfløte og sukker. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.