Skolebrød

Informasjon om oppskriften

Noen som ikke blir fristet av herlige skolebrød?

Mer informasjon om oppskriften

Beskrivelse

Slik gjør du:

1. Varm melken til ca. 37 °C. Løs opp gjæren i melken og tilsett smeltet, avkjølt smør. Tilsett sukker og kardemomme, sikt i mel og elt deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin. La deigen heve til nesten dobbel størrelse. 

Hvis du elter deigen for hånd, kan det være greit å holde igjen noe av hvetemelet.

2. Trill glatte boller og trykk dem litt ned på midten. La bollene etterheve til de er lette og fine.

3. Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med melk, eggeplommer, sukker og maisenna. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Pass på så den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann, rør av og til.

3. Legg rikelig med eggekrem på hver bolle. Stek ved 250 °C i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

4. Pynt avkjølte skolebrød med melisglasur tilsatt et par dråper romessens og dypp dem i en skål med kokos.

Kommentarer