Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Béarnaisesaus

Béarnaisesaus

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g smør
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,5 ts grovmalt pepper
  • 3 ss vann
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 3 stk. eggeplomme
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • eventuelt saft av 0,25 stk. sitron
  • 1 ss hakket frisk kjørvel
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Denne fløyelsmyke og litt skarpe béarnaisesausen, smaker aller best i hjemmelaget utgave. Utrolig godt til biff, men funker selvsagt til mange andre matretter som trenger ledsagelse av en nydelig saus.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g smør
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,5 ts grovmalt pepper
  • 3 ss vann
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 3 stk. eggeplomme
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • eventuelt saft av 0,25 stk. sitron
  • 1 ss hakket frisk kjørvel

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Om sausen skulle bli for tykk kan du spe med litt varmt vann. Kun en spiseskje av gangen.
Sausen kan holdes varm frem til servering ved å oppbevare den i et vannbad som holder ca. 60 °C. Husk at det ikke må bli for varmt. Da sprekker den.

Servert med en saftig biff og hjemmelaget pommes frites, blir dette en sikker vinner på middagsbordet.  

Biff med bearnaisesaus

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB15 25.04.2024 18:12:20