Peppersaus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En fyldig saus med god smak av pepper. Laget slik ekte peppersaus skal være. Passer utmerket til biff, og alle stekte og grillede retter av okse og svinekjøtt.

  

Ingredienser

  • 4 dl stekesjy eller kraft/ buljong
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ss grønn pepper, frisk eller 1 ts syltet pepper
  • 1 dl kremfløte eller matfløte
  • 14 ts salt
  • eventuelt 2 ss soyasaus

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Rist sammen melet med litt kald sjy, eller rør melet ut i vann.
  2. Kok opp resten av sjyen og visp i jevningen.
  3. Tilsett pepper og la sausen koke minst 5 minutter.
  4. Tilsett fløte og smak til med salt og eventuelt soyasaus.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.