Fløtesaus

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Dette er en fløtesaus som passer til kylling og kalkun.

Ingredienser

  • 60 g smør
  • 60 g hvetemel
  • 8 dl kyllingkraft /buljong
  • ca. 2 dl kremfløte

evt. litt gelé

salt og kvernet pepper

litt sukkerkulør

stekesjy

  • ca. 2 ss soyasaus

Slik gjør du

  1. Smelt smør og rør inn mel. Spe med varm kraft og rør sausen klumpfri mellom hver gang. La sausen småkoke i ca. 5 minutter.
  2. Tilsett fløte og smak til med gelé, salt og pepper. Tilsett sukkerkulør om du vil ha litt mer farge på sausen.
  3. Tilsett til slutt stekesjyen som danner seg i stekepannen eller langpannen under steking av kjøttet.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.