Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fløtesaus

Fløtesaus

Ingredienser

porsjoner
  • 60 g smør
  • 60 g hvetemel
  • 8 dl hønsebuljong (vann + 2 terninger) eller kyllingkraft
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss soyasaus
  • Evt. 1 ts ripsgelé eller soldbærgelé (kan sløyfes)
  • 5 dråper sukkerkulør
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En enkel og fløyelsmyk fløtesaus som passer til både kjøttboller, kylling og kalkun. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 60 g smør
  • 60 g hvetemel
  • 8 dl hønsebuljong (vann + 2 terninger) eller kyllingkraft
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss soyasaus
  • Evt. 1 ts ripsgelé eller soldbærgelé (kan sløyfes)
  • 5 dråper sukkerkulør

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Har du stekt en hel kalkun eller kylling, tilsett gjerne litt av stekesjyen i sausen. Pass på at den ikke blir for salt.
Fløtesaus

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 20.04.2024 00:29:05