Langpannepizza

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Dette er en langpannepizza laget på ekte 80-talls vis. Lørdagen ble liksom aldri den samme uten pizza med kjøttfyll, ost og paprika. Tro det eller ei, den er like populær som familiekos den dag i dag.

Ingredienser

Fyll

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss olje
  • 1 stk hakket løk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • ca. 1 dl vann
  • 12 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ss frisk basilikum eller 1 ts tørket

Pizzadeig

  • 3 dl lunkent vann
  • 12 pakke fersk gjær
  • 2 ss olje
  • 12 ts salt
  • ca. 7 dl hvetemel

Topping

  • 300 g revet hvitost
  • 1 stk rød paprika , i terninger
  • 2 ss frisk oregano , i ringer

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Lag pizzadeig først. Rør gjær ut i lunkent vann. Tilsett olje, salt og mel. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.

2. Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepannen.

3. Tilsett løk, hvitløk, tomatpuré, tomater, vann, salt og pepper. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner. Ha i basilikum.

4. Kjevle ut deigen. Ha den over på en bakepapirkledd langpanne og fordel kjøttsausen utover. Dryss på revet ost, og ha på paprika.

5. Stek pizza midt i ovn på 225 °C i ca. 20 minutter.

Server toppet med oregano og gjerne en frisk salat med en god dressing som tilbehør til pizzaen. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.