Rødvinssaus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

 Noen ganger skal man unne seg det beste! Og da er en deilig rødvinsaus tingen! Ekstra god saus man kan spise sammen med til ekstra godt kjøtt.

Ingredienser

  • 2 stk sjalottløk
  • 5 dl rødvin
  • 5 dl oksekraft , eventuelt annen kraft
  • 100 g usaltet smør
  • 12 ts salt
  • 12 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

1. Skrell løk, og finhakk den. Fres finhakket løk raskt i en liten kjele/gryte med litt olje.

2. Hell på rødvin, og kok væsken inn til det er 1/4 del igjen (til det får en "marmelade" konsistens), dette tar minimum 30 minutter.

3. Tilsett kraft og kok det inn til halv mengde, ca. 15 minutter. Sil sausen.

Varier gjerne kraften etter hvilket kjøttslag du skal servere den til - altså, viltkraft til vilt, lammekraft til lam og så videre.

4. Rør inn terninger av kaldt smør. Smak til med salt og pepper.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.