Raske middagstips

Det finnes unektelig dager som føles som en evig kamp mot klokken. Her får du tips til kjappe og gode middagsretter som gjør det enklere å vinne kampen mot tidsklemma. 

Har du dager det er vanskelig å komme i mål? Hender det at kveldene hoper seg opp med aktiviteter som trening, lekselesing, møtekvelder, foreldremøter og korpsøvelser? Stalltipset er å lage seg en egen oppskriftsbase med kjappe middagsretter som både er gode og lette å huske.

Retter under 20 minutter

Blomkålsuppe er en av våre mest populære middagsoppskrifter. Den kan du lage på under 20 minutter.

Det finnes mange kjappe middager som kan lages på under 20 minutter. Det kan være en god wok med strimlet kyllingfilet, svinefilet eller biffkjøtt og en pakke wokgrønnsaker eller en pytt i panne med rester fra gårsdagens middag. En rask gryte smaker også godt. Vi anbefaler for eksempel hverdagsgryte med strimlet svinekjøtt, kyllinggryte med kikerter, tomat og spinat og chili con carne som du kan lage med vanlig kjøttdeig eller svinekjøttdeig. Betasuppe i en fei lager du raskt og enkelt med røkte kjøttpølser og frossen lapskausblanding fra fryseren.

En god eggepanne eller omelett lager du på få minutter og kan varieres ut fra det du har i kjøleskapet. Eggepanne med brokkoli og frittata med spinat og feta er raske og gode hverdagsretter.

Middag på en drøy halvtime

Kyllingfilet i form er en barnevennlig og god middag.

De fleste av oss beregner rundt en halv time på å lage middag. Det er ofte den tiden man trenger for å server med kokte poteter eller steke noe i stekeovnen. Kyllingfilet i form, kjøttboller med brokkoli og søtpotetmos og kremet fiskesuppe er barnevennlige og gode middager vi anbefaler.

Vil du ha noen middagstips fra Sunn-kategorien kan vi foreslå både indiske curry med strimlet svinekjøtt, grønnsaksspagetti med biffstrimler, hjemmelagde kjøttboller av mager kjøttdeig og laks med kokos og lime.

Kjøttkaker lager du raskt og greit i en foodprocessor. Hjemmelaget saus eller saus fra pose bestemmer du selv.

Foretrekker du god, norsk tradisjonsmat kan du variere middagene med seibiff med løk, flesk og duppe, lettsaltet torsk med bacon og kjøttkaker i brun saus.

Middagstips for hele uken

Vi lager hver uke en liste med middagstips for hele uken. Middagsforlagene varierer med ukedag og sesong. Klikk her for å se vår samling med middagstips

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.