Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Flesk og duppe

Flesk og duppe

Ingredienser

porsjoner

Kålrotstappe:

  • 1 kg kålrot
  • 1 l vann til koking
  • 1 dl kremfløte eller matfløte
  • 3 ss smør
  • 2 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Duppe:

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Tilbehør:

  • 800 g potet
  • 2 ss finhakket frisk persille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tykke, sprøstekte skiver med flesk, kålrotstappe, kokte poteter og duppe som er en tykk hvit saus. Dette er en enkel, velkjent og velsmakende husmannskost i hele landet. Tilbehøret varierer fra region til region, og kan være kokte gulrøtter, rotmos eller kålstuing. Duppen kan være smakt til med urter, løk eller gressløk.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Kålrotstappe:

  • 1 kg kålrot
  • 1 l vann til koking
  • 1 dl kremfløte eller matfløte
  • 3 ss smør
  • 2 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Duppe:

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Tilbehør:

  • 800 g potet
  • 2 ss finhakket frisk persille

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Spe gjerne med varm melk, da er det enklere å få en jevn og fin saus.
Ha gjerne finhakket persille, dill eller gressløk i duppen før servering, det gir god smak.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 24.04.2024 01:58:49