Grønnsaksspagetti med biffstrimler

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Tynne, tynne strimler av grønnsaker kan serveres som et alternativ til spagetti. Squash egner seg perfekt, men andre faste rotgrønnsaker kan også brukes. Vi har valgt å servere grønnsaksspagettien rå med varme biffstrimler og sopp som tilbehør, men den kan også få en rask runde i stekepannen med litt olje, og serveres som en deilig, lun salat. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Grønnsakslapper

Ingredienser

  • 2 stk grønn squash
  • 12 bunt vårløk
  • 200 g frisk sjampinjong eller aromasopp
  • 1 pk biffkjøtt i strimler á 375 g
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 50 g ruccula

Sitron- og chilidressing:

  • skall og saft av 12 stk sitron
  • 12 ts chiliflakes
  • 1 dl olivenolje
  • 12 ts paprikapulver
  • 2 båter revet hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
Vis næringsinnhold
Energi
399kcal
Fett
31.2g
Protein
24.2g
Karbohydrater
5.3g
Jern
3.6mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Skyll squash godt og skjær av bunn og topp. Skjær squashen i tynne strimler med hjelp av et juliennejern. Ha strimlene i en bolle.

Har du ikke juliennejern: Lage grønnsaksspagetti med ostehøvel og kniv: Bruk en ostehøvel og høvle lange, tynne «flak» av squashen. Stopp når du kommer inn til den svampaktige kjernen, snu på squashen og fortsett å høvle til du bare har igjen kjernen. Legg skivene oppå hverandre og skjær dem i tynne strimler med en skarp kniv.

2. Skjær vårløk i tynne strimler på skrå, og ha det i bollen med squashen.

3. Skjær aromasoppen i biter og sett til side.

4. Bland sammen ingrediensene til dressingen. Hell dressingen over i bollen med squashstrimler og vårløk. Bruk hendene til å vende det hele forsiktig sammen. Sett til side, slik at smakene kan utvikle seg.

Squashen vil avgi en del vann etter at den er blandet med dressingen. Det gjør også at den vil falle litt sammen og bli litt mer «spagettiaktig» i konsistensen.

5. Stek sopp i en varm stekepanne med margarin. Ha den over på en tallerken mens du steker kjøttet.

6. Skyll ut av stekepannen og varm den på nytt med resten av margarinen. Stek biffstrimlene raskt til de får en fin farge på alle sider. Krydre med salt og pepper. Ha soppen tilbake i pannen sammen med biffstrimlene.

Server grønnsakpastaen i dype tallerkener med saftige biffstrimler og stekt sopp på toppen. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.