Seibiff med løk

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Sei er en ypperlig matfisk, og når vi snakker om smak stiller seien i en helt egen klasse. Seibiff med løk er god norsk hverdagsklassiker.

Ingredienser

  • 800 g seifilet
  • 4 ss hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

  • 800 g potet
  • 12 stk rød cherrytomat
  • 1 stk brokkoli

Stekt løk:

  • 2 stk løk
  • 2 ss margarin til steking

Slik gjør du

1. Kok poteter.

2. Rens løk, del den i to og skjær den i tynne skiver. Smelt margarin og stek løken på middels varme til den er gyllen og har karamellisert seg. Smak til med salt og pepper.

3. Rens brokkoli og skjær den i fine buketter. Kok i lettsaltet vann, ca. 3 minutter.

4. Skjær fisken i serveringsstykker og vend dem i melblandingen. Stek fisken i panne med margarin, ca. to minutter på hver side.

Server med cherrytomater, brokkoli og kokte poteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.