Lettsaltet torsk med bacon

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Lettsaltet torsk vekker til live gode barndomsminner for mange. Sammen med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter, er dette norsk tradisjonskost på sitt beste. 

Lettsaltet torsk vekker til live gode barndomsminner for mange. Sammen med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter, er dette norsk tradisjonskost på sitt beste. 

Ingredienser

  • 800 g lettsaltet torsk
  • 250 g i terninger bacon
  • 1 ss smør
  • 200 g gulrot

Potetmos

  • 1 kg melne potet
  • 1 ss smør
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Begynn med potetmos: skrell poteter og kok dem møre i usaltet vann.
  2. Mens potetene koker, tilbereder du resten:
  3. Reinskjær fisk for finner og bein. Del i rause porsjonsstykker. Kok opp usaltet vann i en vid kjele og legg i fiskestykkene. Bring til kokepunktet, sett på lokk og trekk kjelen av platen. La stå i 8-9 minutter.
  4. Stek baconterninger i smør til det er gyllent. Sett til side og hold varmt.
  5. Skrell gulrøttene, og kutt dem i mindre biter. Kok gulrotbitene knapt møre i litt lettsaltet vann. Hell av kokevannet og rør inn ½ ss smør.
  6. Hell av kokevannet på potetene når de er møre og la dem dampe seg tørre et par minutter. Mos dem grovt. Rør inn resten av smøret og melk, og smak til med salt og pepper. Juster eventuelt konsistensen med litt mer melk.
  7. Server rykende varmt, gjerne med litt sennep.
    Løft fisken ut av kokevannet med en hullsleiv og over på litt kjøkkenpapir før du løfter den videre til tallerken eller fat. Slik slipper du å få for mye av kokevannet.
     
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.