Laks med kokos og lime

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kombinasjonen av laks, revet fersk kokos og gresk yoghurt med lime er så å si nesten uslåelig. Dette er rett og slett et kjempegodt og sunt middagsalternativ med mye god smak. 

Kombinasjonen av laks, revet fersk kokos og gresk yoghurt med lime er så å si nesten uslåelig. Dette er rett og slett et kjempegodt og sunt middagsalternativ med mye god smak. 

Ingredienser

  • 600 g laksefilet
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 50 g fersk kokos (fra kokosnøtt)

Yoghurtdressing:

  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 stk finrevet skall av lime

  • 16 stk grønn frisk asparges
  • 1 ts salt

  • 200 g langkornet middagsris med villris
  • 1 stk lime
Vis næringsinnhold
Energi
630kcal
Fett
33.7g
Protein
39.7g
Karbohydrater
40.1g
Jern
2.0mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Bland yoghurt og finrevet limeskall i en liten bolle og sett bollen i kjøleskapet.
  3. Fjern skallet på kokosnøtten og riv kokoskjøttet på et rivjern.
  4. Del laksefilet i porsjonsstykker og legg dem på et bakepapirkledt stekebrett eller i en ildfast form. Pensle fisken med sesamolje og krydre med salt og pepper. Fordel revet kokos på toppen av laksestykkene og sett formen i stekeovnen. Stek laksen i 8 minutter.
  5. Kok ris etter anvisning på pakken.
  6. Skrell nederste del av aspargesene og kok dem knapt møre  i lettsaltet vann, 3-4 minutter (avhengig av tykkelse).

Server laksen med nykokt asparges, yoghurtdressing, ris og noen båter med lime. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.