Wienerbrød
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Har du først fått et kjærlighetsforhold til skikkelige wienerbrød er det ingen vei tilbake. Og om de i tillegg er hjemmelaget...
Ingredienser
-
25 g fersk gjær -
1,5 dl kaldt vann -
3 stk. kalde egg -
60 g sukker -
5 g salt -
500 g kaldt hvetemel -
500 g kaldt smør
Makronfyll:
-
100 g mandler -
100 g melis -
1 stk. eggehvite
Vaniljekrem:
-
0,5 stk. vaniljestang -
2,5 dl helmelk -
3 ss sukker -
2 stk. eggeplomme -
2 ss maisenna
Pensling:
-
1 stk. egg -
1 ss vann -
0,125 g salt
Slik gjør du
Wienerdeig er litt komplisert å få til. Det du ønsker er de fine lagene i smørdeigen. I denne oppskriften vil du få 27 lag.
Trikset for å lykkes er å starte med kalde ingredienser. Legg gjerne melet og eggene i kjøleskapet dagen før du skal bake. Husk å legge deigen på et stekebrett inn i kjøleskapet mellom hver kjevling.
Husk å ha alle ingrediensene klare før du skal i gang med bakingen. Pass på at du har ryddet plass i kjøleskapet til å kunne legge inn et stekebrett.
Du kan fint lage deigen dagen før du skal bake dem ut. Oppbevar deigen innpakket etter siste bretting. Da vil du etter en times tid ha nystekte herlige wienerbrød.