Brødsmulesti
Av 1 kg grønne tomater får du fire små glass med tomatmarmelade.
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Dyrker du tomater selv og har mange grønne tomater når frosten nærmer seg, da kan du lage et nydelig tomatsyltetøy eller -marmelade av dem. Smaken minner om stikkelsbærsyltetøy, og marmeladen er nydelig tilbehør til ost.
Du kan også sette ulike smaker på tomatmarmeladen. Tilsett for eksempel en liten kanelstang og 4-5 nellikspikere. Da får du marmelade etter inspirasjon fra Doce de tomate verde fra Portugal. Et annet alternativ er å tilsette 20 g finhakket ingefær til en tomatmarmelade med ingefær. Smakene kan du tilsette samtidig med sitronen og la det være med under hele kokingen.
Server tomatmarmeladen som tilbehør til modne oster eller bruk det til hverdags på toppen av en brødskive eller knekkebrød med hvitost.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.