Surkål

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ta deg tid til å lage surkålen fra bunnen - det er så enkelt, og smaker så mye bedre enn posevarianten! Surkål er uunnværlig tilbehør til juleribba, og hører selvfølgelig også med til kjøttkaker, koteletter, svinestek og andre tradisjonsretter.

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g hodekål
  • 2 stk. eple
  • 1 ts salt
  • 2 ts karve eller mer, etter smak
  • 2,5 dl kjøttkraft
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 2 ss sukker
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

Du trenger: hodekål, epler, salt, karve, kjøttkraft, eddik, sukker og pepper.

  1. Snitt hodekål fint og kutt eple i båter.

  1. Legg kål og epler lagvis med salt og karve i en kjele. Hell på kjøttkraft, kok opp og la det trekke i ca. 45 minutter under lokk. Rør godt innimellom. Smak til med eddik, sukker og pepper.


Surkålen er ferdig og klar til servering. 

 

Rør eventuelt inn litt fett fra juleribba i surkålen før servering, det gir en ekstra god smak.