Surkål

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ta deg tid til å lage surkålen fra bunnen - det er så enkelt, og smaker så mye bedre enn posevarianten! Surkål er uunnværlig tilbehør til juleribba, og hører selvfølgelig også med til kjøttkaker, koteletter, svinestek og andre tradisjonsretter.

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g hodekål
  • 2 stk. eple
  • 1 ts salt
  • 2 ts karve eller mer, etter smak
  • 2,5 dl kjøttkraft
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 2 ss sukker eller honning
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

bar

Du trenger: hodekål, epler, salt, karve, kjøttkraft, eddik, sukker og pepper.

bar
bar

bar
Surkålen er ferdig og klar til servering. 

 

Rør eventuelt inn litt fett fra juleribba i surkålen før servering, det gir en ekstra god smak.