Stekt makrell med rømmesaus

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en tilberedningsmetode som er brukt på Østlandet i uminnelige tider. Man kan selvsagt steke hele fisken, men her har vi valgt å bruke fileter. Litt enklere med tanke på at den supergode sausen tradisjonelt sett deler plassen på tallerkenen med både fisk, agurksalat, sitron og rømme.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. makrell
  • 4 ss hvetemel
  • 1 ss salt
  • 1 ts pepper

Agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 2 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

Rømmesaus:

  • 1 ss hvetemel
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ss melk eller fløte

Slik gjør du

Server med kokte poteter og gjerne noen sitronbåter.

 

Hvis ikke du kan filetere fisk, anbefaler vi at du spør de som jobber i fiskedisken.