Skrei, lever og rogn

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skrei, lever og rogn kalles også skreimølje, og er den tradisjonelle måten å servere skreien på. Dette er rustikk mat som bare kan nytes i skreisesongen.

Ingredienser

porsjoner
  • 1,2 kg skrei i skiver
  • 2 l vann
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 1 dl salt
  • 2 ts hel pepper
  • 1 stk. sitron i båter

Tilbehør:

  • 12 stk. potet

Rogn:

  • 1 stk. torskerogn
  • 1 l vann
  • 2 ss salt

Lever:

  • 200 g torskelever
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt
  • 5 stk. hel pepper
  • 0,5 stk. løk
  • 0,5 ts eddik, 7 %
  • 1 stk. laurbærblad

Slik gjør du