Sjømannsbiff

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Også i en trang bysse langt til havs skulle maten smake godt. Da var det greit med retter som mer eller mindre gjorde seg selv i ovnen, slik at benkeplassen kunne benyttes til noe annet. Sjømannsbiff stammer fra Sverige, men det har ganske sikkert også vært servert liknende retter om bord i norske skip. Mørkt øl gir retten en karakteristisk smak. 

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g bankekjøtt av storfe eller rundstek
  • 3 ss smør eller margarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 4 stk. løk , i skiver
  • 11 stk. potet , i skiver
  • ca. 3 dl mørkt øl
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet) (gjerne vann og terning)

Slik gjør du

Dryss gjerne over hakket persille og server med tyttebærsyltetøy.

Gryten kan også lages i ovnen. Varm ovnen til 130 °C. Sett lokk på gryten og plasser den midt i ovnen i 1-2 timer, eller til kjøttet og potetene er ferdige.