Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rømmesild

Rømmesild

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca 900 g ferdig rømmesild

  • 600 g spekesildfilet eller kryddersildfilet
  • 1 stk. grønt eple
  • 0,5 stk. løk
  • 3 dl seterrømme
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 ss sukker
  • 1 ss eplecidereddik
  • 2 ss hakket frisk gressløk eller persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2434 kcal
Fett 202 g
Protein 107 g
Karbohydrater 43 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

"Spis' du sild så blir du snill", heter det. Spiser du rømmesild blir du både snill og blid, for det er så godt! Om du bruker spekesild- eller kryddersildfilet er opp til deg. Rømmesild er en klassiker på julefrokostbordet.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca 900 g ferdig rømmesild

  • 600 g spekesildfilet eller kryddersildfilet
  • 1 stk. grønt eple
  • 0,5 stk. løk
  • 3 dl seterrømme
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 ss sukker
  • 1 ss eplecidereddik
  • 2 ss hakket frisk gressløk eller persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2434 kcal
Fett 202 g
Protein 107 g
Karbohydrater 43 g

Slik gjør du

  1. Skyll og tørk sildefiletene med litt tørkepapir. Skjær dem i tynne biter og ha dem i en bolle.
  2. Skrell eple, og kutt eple og løk i små terninger. Bland dette med sildebiter, rømme, sennep, sukker og eddik. Smak til med salt og pepper.
  3. La silden stå og utvikle smak en stund, gjerne over natten. Smak på silden og juster smaken med sennep, sukker, eddik, salt og pepper til den er slik du vil ha den. 

Oppbevar silden i skål eller glass i kjøleskapet. Rømmesilden er holdbar i minst 2 uker om den oppbevares kaldt.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Lammerull og ribbesylte

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB13 12.12.2024 11:22:52