Rømmesild
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
"Spis' du sild så blir du snill", heter det. Spiser du rømmesild blir du både snill og blid, for det er så godt! Om du bruker spekesild- eller kryddersildfilet er opp til deg. Rømmesild er en klassiker på julefrokostbordet.
Ingredienser
porsjoner
1 porsjon gir ca 900 g ferdig rømmesild
-
600 g spekesildfilet eller kryddersildfilet -
1 stk. grønt eple -
0,5 stk. løk -
3 dl seterrømme -
2 ts dijonsennep -
1 ss sukker -
1 ss eplecidereddik -
2 ss hakket frisk gressløk eller persille
Slik gjør du
- Skyll og tørk sildefiletene med litt tørkepapir. Skjær dem i tynne biter og ha dem i en bolle.
- Skrell eple, og kutt eple og løk i små terninger. Bland dette med sildebiter, rømme, sennep, sukker og eddik. Smak til med salt og pepper.
- La silden stå og utvikle smak en stund, gjerne over natten. Smak på silden og juster smaken med sennep, sukker, eddik, salt og pepper til den er slik du vil ha den.
Oppbevar silden i skål eller glass i kjøleskapet. Rømmesilden er holdbar i minst 2 uker om den oppbevares kaldt.