Reinsdyrstek med viltsaus

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrstek er klassisk festmat for mange. Det møre, smakfulle kjøttet i følge  med en fyldig viltsaus, tyttebær og grønnsaker tilfredsstiller alle behov for tradisjon og gir samtidig en følelse av eksklusivitet. Og så er det utrolig godt. 

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg reinsdyrstek
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 7,5 dl vann

Viltsaus:

  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 7 dl sjy/kraft eller buljong
  • 5 stk. knuste einebær
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 skiver ekte geitost eller 1 ss rørte tyttebær

Tilbehør:

  • 200 g rosenkål
  • 300 g frisk sjampinjong
  • 1 ss smør til steking
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 ss hakket frisk persille

Slik gjør du

Kokte poteter eller potetmos og rørte tyttebær hører også til.

Steken kan godt stekes dagen før og skjæres i skiver når den er kald. Pakk skivene i aluminiumsfolie og varm opp på 125 °C i ca. 20 minutter.