Reinsdyrstek med hasselbackpoteter

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrstek er fantastisk festmat som passer til både små og store markeringer. Servér gjerne med deilige hasselbackpoteter, en fyldig fløtesaus og friske grønnsaker.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg reinsdyrstek
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 7,5 dl vann

Hasselbackpoteter:

  • 10 stk. potet
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 dl revet hvitost

Viltsaus:

  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 8 dl kjøttkraft eller sjy
  • 2 stk. knuste einebær
  • 1 dl seterrømme
  • 3 skiver ekte geitost
  • 1 ss rørt tyttebær
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Grønnsaker:

  • 500 g frisk sjampinjong
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rødløk

Slik gjør du

Server reinsdyrsteken med grønnsaker, viltsaus og hasselbackpoteter.

Steken kan godt stekes dagen før og skjæres i skiver når den er kald. Pakk skivene i aluminiumsfolie og varm opp på 125 °C i ca. 20 minutter.