Reinsdyr surstek

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I denne oppskriften skal reinsdyrsteken ligge i surmelk i minst en uke før den stekes. Om du først tar deg tid til å tilberede steken på denne måten, får du et vidunderlig mørt og smakfullt resultat som lett vil gjøre gjestene dine blanke i blikket. Oppskriften er tradisjonell og rotnorsk, og kan brukes på andre kjøttslag, storfe eller lam.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg reinsdyrstek
  • 1 l kefir
  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør
  • 6 dl melk
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 ts hel pepper
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss hvetemel

Sennepskremet rosenkål:

  • 500 g rosenkål
  • 4 stk. finhakket sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss dijonsennep

Slik gjør du

bar
bar
bar

Server reinsdyrstek i skiver med sennepskremet rosenkål, og gjerne i lag med kokte eller stekte poteter og rørte tyttebær.