Reinsdyr surstek
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
I denne oppskriften skal reinsdyrsteken ligge i surmelk i minst en uke før den stekes. Om du først tar deg tid til å tilberede steken på denne måten, får du et vidunderlig mørt og smakfullt resultat som lett vil gjøre gjestene dine blanke i blikket. Oppskriften er tradisjonell og rotnorsk, og kan brukes på andre kjøttslag, storfe eller lam.
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg reinsdyrstek -
1 l kefir -
1 stk. løk -
2 ss smør -
6 dl melk -
2 stk. laurbærblad -
1 ts hel pepper -
2 dl crème fraîche orginal, 35 % -
2 ss hvetemel
Sennepskremet rosenkål:
-
500 g rosenkål -
4 stk. finhakket sjalottløk -
2 ss smør -
2 dl matfløte -
2 ss dijonsennep
Slik gjør du
Server reinsdyrstek i skiver med sennepskremet rosenkål, og gjerne i lag med kokte eller stekte poteter og rørte tyttebær.