Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbragrøt

Rabarbragrøt

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g ferdig renset rabarbra
  • 5 dl vann
  • 1,5 dl sukker
  • 2,5 ss potetmel

litt kaldt vann

Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rabarbragrøt med melk er en god hverdagsdessert som man gjerne kan unne seg i rabarbrasesongen.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g ferdig renset rabarbra
  • 5 dl vann
  • 1,5 dl sukker
  • 2,5 ss potetmel

litt kaldt vann

Slik gjør du

  1. Del rabarbrastilkene i passe små biter.
  2. Ha vann, sukker og rabarbra i en kjele og la det koke noen minutter til rabarbraen er mør.
  3. Rør ut potetmel i litt kaldt vann og hell i grøten under omrøring. Kok opp og trekk kjelen til side. Avkjøl grøten.

Server med melk eller fløte.

 

Et godt råd for å unngå snerk på grøten er å drysse et lite lag sukker over grøten før den settes til avkjøling.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB12 03.12.2023 18:08:53