Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ovnsbakte gulrøtter

Ovnsbakte gulrøtter

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. gulrot i ulike farger
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 132 kcal
Fett 10 g
Protein 2 g
Karbohydrater 8 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ovnsbakte gulrøtter i forskjellige farger er både fargerikt og smakfullt. Dette er tilbehør som passer til mange type retter med stekt kjøtt, som foreksempel ribbe, svinekam og alle typer stek.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. gulrot i ulike farger
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 132 kcal
Fett 10 g
Protein 2 g
Karbohydrater 8 g

Slik gjør du

  1. Skrell gulrøttene. Del dem først i to og så i fire på langs.
  2. Legg gulrøttene i en ildfast form sammen med frisk rosmarin. Legg på noen klatter smør, og krydre med salt og pepper. 
  3. Sett formen midt i stekeovnen og bak gulrøttene på 200 °C i ca. 10 minutter, til gulrøttene er møre.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB11 15.12.2025 18:55:21