Neslestuing med posjert egg

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Brennesle er et forhatt ugress som sprer seg lett og vokser over alt. Men det er også en bladgrønnsak full av smak som kan tilberedes på en rekke måter. Her har vi laget en nydelig neslestuing, og serverer den med posjert egg – fin som en vårlig smårett, eller bruk stuingen som tilbehør til spekemat eller røkt fisk.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 l friske nesleskudd
  • 2 stk. vårløk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt

Posjert egg:

  • 1 l vann
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 ts salt
  • 4 stk. ferske, kalde egg

Slik gjør du

Server neslestuingen med posjert egg, gjerne også neslerundstykker eller annet ferskt brød til.