Neslestuing med posjert egg
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Brennesle er et forhatt ugress som sprer seg lett og vokser over alt. Men det er også en bladgrønnsak full av smak som kan tilberedes på en rekke måter. Her har vi laget en nydelig neslestuing, og serverer den med posjert egg – fin som en vårlig smårett, eller bruk stuingen som tilbehør til spekemat eller røkt fisk.
Ingredienser
porsjoner
-
1 l friske nesleskudd -
2 stk. vårløk -
1 båt hvitløk -
1 ss smør -
1 ss hvetemel -
2 dl kremfløte -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
0,25 ts revet muskatnøtt
Posjert egg:
-
1 l vann -
1 ts eddik, 7 % -
1 ts salt -
4 stk. ferske, kalde egg
Slik gjør du
Server neslestuingen med posjert egg, gjerne også neslerundstykker eller annet ferskt brød til.