Lettsaltet torsk med bacon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lettsaltet torsk vekker til live gode barndomsminner for mange. Sammen med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter, er dette norsk tradisjonskost på sitt beste. 

Lettsaltet torsk vekker til live gode barndomsminner for mange. Sammen med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter, er dette norsk tradisjonskost på sitt beste. 

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g lettsaltet torsk
  • 250 g bacon i terninger
  • 200 g gulrot
  • 1 ss smør

Potetmos:

  • 1 kg melne potet
  • 1 ss smør
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

Server fiskemiddagen rykende varm, gjerne med litt sennep.

Løft fisken ut av kokevannet med en hullsleiv og over på litt kjøkkenpapir før du løfter den videre til tallerken eller fat. Slik slipper du å få for mye av kokevannet.