Lammerull med sursøt løk- og persillesaus

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Lammerull er en velsmakende rett med smakfullt krydder. Lam er populært å spise over store deler av verden, og kjøttet har smak nok til at det kan kombineres med ulike varianter av krydder og urter. Her kan man prøve seg frem, og sette sitt personlige preg på retten.

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1,5 kg lammeside
  • 1,5 ss sennep
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 0,5 bunt finhakket frisk kruspersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss smør til bruning

Sursøt løk- og persillesaus:

  • 4 dl kjøttkraft eller buljong
  • 2 ts maisenna
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 0,5 bunt finhakket frisk kruspersille
  • 1 ts sennep
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 2 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

Server lammerull med kokte poteter, gulrot, aspargesbønner og sursøt løk- og persillesaus.