Hopp til hovedinnhold
matprat logo
LAMMEBOG MED KOMLER OG ROTMOS

Lammebog med komler og rotmos

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. utbenet og surret lammebog
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 båter finhakket hvitløk

Komler:

  • 250 g rå potet
  • 100 g kokt potet
  • 1 dl byggmel
  • 1 ss hvetemel
  • 0,5 ts salt

Rotmos:

  • 100 g kålrot i biter
  • 100 g gulrot i biter
  • 100 g potet i biter
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 900 kcal
Fett 54 g
Protein 73 g
Karbohydrater 27 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Det er populært å vende tilbake til de norske matrøttene for inspirasjon. Lammekjøtt, rotmos og komler er så norsk som det kan bli! Servert på denne måten, blir det rett og slett eksotisk.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. utbenet og surret lammebog
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 båter finhakket hvitløk

Komler:

  • 250 g rå potet
  • 100 g kokt potet
  • 1 dl byggmel
  • 1 ss hvetemel
  • 0,5 ts salt

Rotmos:

  • 100 g kålrot i biter
  • 100 g gulrot i biter
  • 100 g potet i biter
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 900 kcal
Fett 54 g
Protein 73 g
Karbohydrater 27 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Hvis ikke du er en mester med kniven kan det å beine ut en lammebog by på utfordringer. For all del, prøv men du må ikke være redd for å be din lokale kjøtthandler om å gjøre deg denne tjenesten.
Kok gjerne en prøvekomle først for å se om deigen er fast nok. Dypp skjeen i kaldt vann mellom hver komle du former, og prøv å få dem så glatte som mulig.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB14 15.12.2024 11:27:42