Lammebog med komler og rotmos

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Det er populært å vende tilbake til de norske matrøttene for inspirasjon. Lammekjøtt, rotmos og komler er så norsk som det kan bli! Servert på denne måten, blir det rett og slett eksotisk.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. utbenet og surret lammebog
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 båter finhakket hvitløk

Komler:

  • 250 g rå potet
  • 100 g kokt potet
  • 1 dl byggmel
  • 1 ss hvetemel
  • 0,5 ts salt

Rotmos:

  • 100 g kålrot i biter
  • 100 g gulrot i biter
  • 100 g potet i biter
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt

Slik gjør du