Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Konfirmasjonskake

Konfirmantens festkake

Ingredienser

Sukkerbrød:

  • 5 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll og pynt:

  • 1 kg jordbær
  • 1 l kremfløte
  • 1 stk. banan
  • 2 ss sukker
  • 5 dl kremfløte (til å dekke kaken)

Lokk på kaken:

  • 600 g marsipan
  • 600 g sukkerfondant

Eggehviteglasur:

  • 300 g melis
  • ca. 2 stk. eggehvite
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Er du glad i kaker og liker å følge med på trender innen kakefronten, er denne pynten noe av det nyeste nye. Marsipankaken dekoreres med biter av spiselige sukkerark. Nå kan du lage denne tøffe konfirmasjonskaken. For hvilken konfirmant vil vel ikke være litt trendy?

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

Sukkerbrød:

  • 5 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll og pynt:

  • 1 kg jordbær
  • 1 l kremfløte
  • 1 stk. banan
  • 2 ss sukker
  • 5 dl kremfløte (til å dekke kaken)

Lokk på kaken:

  • 600 g marsipan
  • 600 g sukkerfondant

Eggehviteglasur:

  • 300 g melis
  • ca. 2 stk. eggehvite

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Oppskrift på hjemmelaget sukkerfondant (sukkertrekk, sukkermasse, sukkerpasta)

1 kg melis

2 ss sitonsaft

Kna melis og sitronsaft sammen til en smidig deig som lar seg kjevle ut til en leiv. 

Bland sammen melis og eggehvite og rør det hvitt i en kjøkkenmaskin på middels hastighet i ca. 20 minutter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB11 29.05.2024 00:29:12