Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kokt og ovnsbakt fenalår

Kokt og ovnsbakt fenalår med nykålstuing

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1,5 kg fenalår
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ss hel pepper
  • 1 stk. løk i båter
  • 4 stk. soltørkede tomater (kan utelates)

Nykålstuing:

  • 1 stk. nykål, sommerkål
  • 6 stk. frisk grønn asparges
  • 6 stk. små nepe
  • 2 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 1 beger seterrømme
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts pepper
  • saft av 0,5 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1033 kcal
Fett 72 g
Protein 76 g
Karbohydrater 16 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Denne retten tar tid å tilberede, men er vel verdå vente på. Fenalår er unikt norsk spekemat på sitt beste! Her er det tørkede kjøttet grundig vannet ut, kokt og deretter bakt i ovn. Som tilbehør har vi valgt stuet nykål, men her passer det med alle slags friske, norske grønnsaker i sesong. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1,5 kg fenalår
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ss hel pepper
  • 1 stk. løk i båter
  • 4 stk. soltørkede tomater (kan utelates)

Nykålstuing:

  • 1 stk. nykål, sommerkål
  • 6 stk. frisk grønn asparges
  • 6 stk. små nepe
  • 2 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 1 beger seterrømme
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts pepper
  • saft av 0,5 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1033 kcal
Fett 72 g
Protein 76 g
Karbohydrater 16 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Fenalår kan være svært ulike, fra mildt til kraftig saltet og fra lite til hardt tørket, og utvanningstiden vil derfor variere en god del. Det er uansett en fordel å vanne ut litt for mye enn for lite, og heller salte litt ved servering. Har du skåret fenalåret i biter allerede før du legger det i vann, vil utvanningstiden bli noe kortere. 

 Server med kokte nypoteter.

Tips: Har du lyst på å lage denne retten utenfor nykålsesongen kan du bruke spisskål, eller bytte ut med andre norske grønnsaker som gulrot, sukkererter, brokkoli eller purreløk.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB14 14.12.2024 10:33:16