Kokt og ovnsbakt fenalår med nykålstuing

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Denne retten tar tid å tilberede, men er vel verdå vente på. Fenalår er unikt norsk spekemat på sitt beste! Her er det tørkede kjøttet grundig vannet ut, kokt og deretter bakt i ovn. Som tilbehør har vi valgt stuet nykål, men her passer det med alle slags friske, norske grønnsaker i sesong. 

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1,5 kg fenalår
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ss hel pepper
  • 1 stk. løk i båter
  • 4 stk. soltørkede tomater (kan utelates)

Nykålstuing:

  • 1 stk. nykål, sommerkål
  • 6 stk. frisk grønn asparges
  • 6 stk. små nepe
  • 2 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 1 beger seterrømme
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts pepper
  • saft av 0,5 stk. lime

Slik gjør du

 Server med kokte nypoteter.

Tips: Har du lyst på å lage denne retten utenfor nykålsesongen kan du bruke spisskål, eller bytte ut med andre norske grønnsaker som gulrot, sukkererter, brokkoli eller purreløk.