Kokt og ovnsbakt fenalår med nykålstuing
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Denne retten tar tid å tilberede, men er vel verdå vente på. Fenalår er unikt norsk spekemat på sitt beste! Her er det tørkede kjøttet grundig vannet ut, kokt og deretter bakt i ovn. Som tilbehør har vi valgt stuet nykål, men her passer det med alle slags friske, norske grønnsaker i sesong.
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
1,5 kg fenalår -
2 stk. laurbærblad -
2 ss hel pepper -
1 stk. løk i båter -
4 stk. soltørkede tomater (kan utelates)
Nykålstuing:
-
1 stk. nykål, sommerkål -
6 stk. frisk grønn asparges -
6 stk. små nepe -
2 ss smør -
1 ss olivenolje -
1 beger seterrømme -
1 dl kremfløte -
1 ts pepper -
saft av
0,5 stk. lime
Slik gjør du
Server med kokte nypoteter.
Tips: Har du lyst på å lage denne retten utenfor nykålsesongen kan du bruke spisskål, eller bytte ut med andre norske grønnsaker som gulrot, sukkererter, brokkoli eller purreløk.