Kokt lammelår med dillsaus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Har du forsøkt å koke lammelåret noen gang? Resultatet er mørt og saftig kjøtt, og bonusen er en nydelig kraft til å lage saus av. En lys, mild veloutésaus med dill smaker nydelig til.
Ingredienser
10 porsjoner
-
1 stk. lammelår á 2 ½ kg, evt lettsaltet lammelår -
1 stk. løk -
2 stk. gulrot -
0,5 stk. sellerirot -
1,5 l vann -
2 ss salt -
10 stk. hel pepper -
2 stk. laurbærblad -
1 ts tørket timian -
1 ts tørket rosmarin
Til servering:
-
4 stk. nepe -
0,5 stk. kålrot -
4 dl frosne erter -
4 stk. gulrot
Dillsaus:
-
2 ss smør -
2 ss hvetemel -
4 dl kraft fra koking -
1 dl kremfløte -
2 ss finnhakket frisk dill