Kokt lammelår med dillsaus

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du forsøkt å koke lammelåret noen gang? Resultatet er mørt og saftig kjøtt, og bonusen er en nydelig kraft til å lage saus av. En lys, mild veloutésaus med dill smaker nydelig til.

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår á 2 ½ kg, evt lettsaltet lammelår
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 1,5 l vann
  • 2 ss salt
  • 10 stk. hel pepper
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket rosmarin

Til servering:

  • 4 stk. nepe
  • 0,5 stk. kålrot
  • 4 dl frosne erter
  • 4 stk. gulrot

Dillsaus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl kraft fra koking
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss finnhakket frisk dill

Slik gjør du