Kokt kveite

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kveite tilberedt på tradisjonelt vis smaker fantastisk og er for mange et fast innslag på julemenyen.  Kokt kveite er enkelt å få til og smaker himmelsk. 

Ingredienser

4  porsjoner
  • 800 g kveite i skiver (à 200 gram)
  • 2 l vann
  • 1 dl salt
  • 1 ss eddik, 7 %

Kokte poteter:

  • 600 g potet

Agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 2 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

Sandefjordsmør:

  • 200 g smør , i terninger
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss frisk kruspersille , hakket
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

Slik gjør du

bar