Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kokt kveite

Kokt kveite

Ingredienser

4  porsjoner
  • 800 g kveite i skiver (à 200 gram)
  • 2 l vann
  • 1 dl salt
  • 1 ss eddik, 7 %

Kokte poteter:

  • 600 g potet

Agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 2 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

Sandefjordsmør:

  • 200 g smør , i terninger
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss frisk kruspersille , hakket
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 883 kcal
Fett 68 g
Protein 41 g
Karbohydrater 23 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kveite tilberedt på tradisjonelt vis smaker fantastisk og er for mange et fast innslag på julemenyen.  Kokt kveite er enkelt å få til og smaker himmelsk. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 800 g kveite i skiver (à 200 gram)
  • 2 l vann
  • 1 dl salt
  • 1 ss eddik, 7 %

Kokte poteter:

  • 600 g potet

Agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 2 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

Sandefjordsmør:

  • 200 g smør , i terninger
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss frisk kruspersille , hakket
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 883 kcal
Fett 68 g
Protein 41 g
Karbohydrater 23 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Agurksalaten blir ekstra god om du lager den et par timer før du skal spise

Kokt kveite

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB13 15.12.2024 12:23:45