Klassisk lammestek

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Klassisk lammestek er typisk servering i forbindelse med påske og i lammesesongen om høsten, men gjerne ellers i året også. Bruker du litt tid på å skjære ut isbeinet på lammelåret før steking, så får du en lammestek som er enklere å skjære i fine skiver.

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår , ca. 2,5 kg
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 båter hvitløk
  • 4 stilker frisk rosmarin
  • 3 dl vann

Ovnsbakte grønnsaker:

  • 6 stk. gulrot i staver
  • 1 stk. sellerirot i biter
  • 3 stk. løk i båter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Sjysaus:

  • ca. 5 dl kraft fra steken
  • 2 ss maisenna

Slik gjør du

bar
Du trenger: Lammlår, gulrot, knollselleri, løk, rosmarin, hvitløk, salt, pepper og olivenolje.

bar
bar
bar
bar

Server gjerne med gode poteter, sjysaus og en god sennep eller ripsgelé.

 

Ble det rester etter lammemiddagen? Vi har gode tips til hva du kan lage med rester av lammelåret eller lammesteken.