Kalvestek i gryte
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kalvestek med fløtesaus, fornem mat for både bestemor og barnebarn. Den gode gamle jerngryta, eller den moderne titangryta med glasslokk, gir minst like godt resultat. Her blir alle godsmakene fra steken tatt vare på i form av en deilig stekesjy, som er grunnlaget for fløtesausen.
Ingredienser
porsjoner
-
1,2 kg kalvestek -
2 ts salt -
1 ts pepper -
2 ss smør -
2 dl vann -
2 dl kremfløte -
2 ss urtekrydder f. eks basilikum
Helstekte poteter:
-
10 stk. potet -
0,5 potte frisk timian -
3 båter hvitløk -
2 ts salt -
100 g smør -
2 ss nøytral olje
Saus:
-
2 ss smør -
2 ss hvetemel -
ca.
4 dl kjøttkraft -
0,5 ts pepper -
0,5 ts salt
Tilbehør:
-
400 g frisk grønn asparges -
1,5 ts salt
Slik gjør du
Server steken med asparges og helstekte poteter.
Hvis du ikke har stekeovn kan du fint steke potetene i en gryte med lokk. Ha smør eller olje i gryta og surr potetene godt på middels varme. Skru ned temperaturen litt og legg på lokk. Snu potetene innimellom til potetene er møre. Smak til med salt før servering.