Hjemmelagede fiskekaker

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det er lite som kan måle seg med en glovarm, nystekt fiskekake rett fra stekepannen! Med ferske fiskefileter og hurtigmikser lager du din egen fiskefarse på få minutter, og kan velge selv om du vil lage fiskekaker, fiskepudding eller fiskeboller. 

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g hyse-/koljefilet
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 2 ss potetmel
  • 4 dl melk , fløte eller fløtemelk
  • 2 ss hakkede friske urter (kan utelates)

Slik gjør du

Sørg for at fisk og melk er helt kalde før du starter.

Fiskekaker: Form store fiskekaker med en skje dyppet i kaldt vann. Varm en stekepanne med smør eller margarin og bruk skjeen til å klemme dem litt flate. Stek fiskekakene i 2-3 minutter på hver side til de er gylne.

Fiskepudding: Smør en brødform med litt olje og fyll formen med farse. bruk en skje til å jevne ut overflaten. Bank formen noen ganger i benkeplaten for å fjerne luftlommer i farsen. Sett formen i en langpanne og fyll litt varmt vann i pannen. Varm ovnen til 125 °C og stek fiskepuddingen i 40-45 minutter. Avkjøl den i formen og hvelv den ut av formen.

Fiskeboller: Kok opp lettsaltet vann i en vid kjele og senk temperaturen slik at det bare så vidt boblekoker. Form store eller små fiskeboller med en skje, eller bruk sprøytepose og slipp dem i vannet. La dem trekke i 5-10 minutter. Løft dem ut av kraften og avkjøl. Kraften kan brukes til saus.