Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hel ørret

Helstekt ørret

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1,5 kg hel ørret med skinn
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 bunt frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 361 kcal
Fett 21 g
Protein 43 g
Karbohydrater 0 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helstekt ørret eller laks er imponerende, enten den serveres varm eller kald. På bildet er den hele fisken pyntet for å være midtpunkt på et klassisk koldtbord, men metoden med å steke fisken i ovn benyttes også om den skal serveres varm. Beregn ca. 30 minutters steketid per kilo fisk, og husk å sjekke at fisken er ferdig før du tar den ut av ovnen!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1,5 kg hel ørret med skinn
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 bunt frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 361 kcal
Fett 21 g
Protein 43 g
Karbohydrater 0 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Avkjøl fisken helt om du skal pynte den. Pynt for eksempel med majones, sitronbåter og dill.

Server gjerne med pepperrotkrem.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB14 14.12.2024 23:48:27