Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet makrell med syltede grønnsaker

Ingredienser

  • 4 stk. makrell , eller 8 stk makrellfileter
  • 2 ss olje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Syltede grønnsaker:

  • 6 stk. gulrot
  • 1 pk reddik
  • 2 stk. jalapeño (uten frø)
  • 0,25 potte frisk dill , eventuelt annen frisk urt
  • 3 dl vann
  • 2 dl sukker
  • 1 dl eplecidereddik eller hvitvinseddik
  • 0,5 ts salt
Del

Grillet makrell med syltede grønnsaker

(1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grillet makrell er tradisjonell sommermat for mange. Vi har gitt den spennende følge av syltede grønnsaker, som et friskt alternativ til rømme og agurksalat. Server små nypoteter til, og sommeridyllen er komplett.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 4 stk. makrell , eller 8 stk makrellfileter
  • 2 ss olje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Syltede grønnsaker:

  • 6 stk. gulrot
  • 1 pk reddik
  • 2 stk. jalapeño (uten frø)
  • 0,25 potte frisk dill , eventuelt annen frisk urt
  • 3 dl vann
  • 2 dl sukker
  • 1 dl eplecidereddik eller hvitvinseddik
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

1. Lag de syltede grønnsakene først. Bruk en ostehøvel eller mandolin og skjær gulrot i tynne skiver. Kutt også reddik og jalapeño i tynne skiver. Fjern de groveste dillstilkene og kutt dillen grovt. Bland alt i en bolle. Skal du oppbevare de syltede grønnsakene litt kan du legge dem over i et stort glass. Hvis ikke, la dem ligge i bollen.

2. Kok opp vann, sukker, eddik og salt i en kjele. Trekk kjelen av platen og avkjøl laken til den er ca. 60 grader.

3. Hell laken over grønnsakene i bollen (eller glasset) og la det stå og utvikle smak fram til servering. 

Du kan oppbevare grønnsakene på et glass med lokk i kjøleskapet dersom du ikke spiser opp alt, eller lager en ekstra stor porsjon.

4. Skjær ut filetene på makrellen og skjær vekk finner og synlige bein. Lag 3-4 små snitt på skrå i skinnet på hver makrellfilet.

5. Pensle makrellfiletene med olje og krydre dem med salt og pepper. Legg filetene på grillen med skinnsiden ned, og la dem grille i 4-5 minutter. Snu filetene forsiktig, og grill dem et par minutter til.

Server den grillete makrellen med syltede grønnsaker, og gjerne noen sitronbåter og en klatt rømme. Kokte nypoteter hører også med. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB15 24.03.2023 13:22:35