Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fløtesaus

Fløtesaus

Ingredienser

porsjoner
  • 60 g smør
  • 60 g hvetemel
  • 8 dl hønsebuljong (vann + 2 terninger) eller kyllingkraft
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss soyasaus
  • Evt. 1 ts ripsgelé eller soldbærgelé (kan sløyfes)
  • 5 dråper sukkerkulør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 233 kcal
Fett 20 g
Protein 5 g
Karbohydrater 7 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En enkel og fløyelsmyk fløtesaus som passer til både kjøttboller, kylling og kalkun. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 60 g smør
  • 60 g hvetemel
  • 8 dl hønsebuljong (vann + 2 terninger) eller kyllingkraft
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss soyasaus
  • Evt. 1 ts ripsgelé eller soldbærgelé (kan sløyfes)
  • 5 dråper sukkerkulør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 233 kcal
Fett 20 g
Protein 5 g
Karbohydrater 7 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Har du stekt en hel kalkun eller kylling, tilsett gjerne litt av stekesjyen i sausen. Pass på at den ikke blir for salt.
Fløtesaus

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB14 06.11.2024 06:39:18